본문 바로가기

맛보자GO

인천 학익동 만두전골 맛집 개성손만두 솔직후기[korean dumplings]

반응형

인천의 손만두 맛집으로 유명한 곳이 있습니다. 학익동에 위치한 개성손만두는 이미  인천에서는 맛있는 집으로 소문난 곳입니다. 특히 자극적이지 않고 깊은 맛이 우러나는 육수와 개성손만두 본연의 맛을 잘 살려낸 것이 인기의 비결인 것 같습니다.

There is a famous dumpling restaurant in Incheon. Ge-seong Sonmandu in Hakik-dong is already well known as a tasty place in Incheon. In particular, the key to its popularity seems to be the deep flavor of the broth, which is not too spicy, and the excellent taste of the Ge-seong-style dumplings themselves.

 

 

 

1. 가게 위치 및 기본정보 [ location and information]

 

 

  • 가게주소: 인천 미추홀구 학익동 660-19.
  • 전화번호: 032-873-5041. 
  • 영업시간: 매일 11:20~20:00 까지, 브레이크타임:15:00~16:30, 토·일 브레이크타임 없음.
  • 메뉴: 만두전골,손만두.

◎eng

  • the store address is 66o-19, Hakik-dong, Michuhol-gu, Incheon.
  • call:  032-873-5041.
  • the business hours are from 11:20am to 8:00pm daily, with a break time from 3:00pm to 4:30pm. there is no break time on Saturdays and Sundays.
  • Menu: Dumpling ho pot, dumplings.

2. 가게 사진

개성손만두-가게외관 개성손만두-간판
세월이 느껴지는 개성손만두 학익동점

인천에서 오랫동안 맛집으로 유명한 개성손만두 학익점은 식당건물이 나무와 벽돌이 혼합되어 있고 세월의 흔적이 느껴집니다. 식당의 규모는 꽤 커 보입니다. 아쉬운 점은 따로 주차장이 마련되어 있지 않아서 바로 앞 도로변이나 골목에 주차해야 하는 점이 조금 불편합니다.

Geseong Sonmandu Hakikjeom is a restaurant in Incheon that has been famous for its delicious food for a long time. The building mixes wood and brick, and you can feel the marks of time. The restaurant itself is quite large in size. The only downside is that there is no designated parking lot, so you have to park on the street or alley, which can be a bit inconvenient."

 

 

 

3. 맛집을 실감케 하는 대기손님들

주말에 방문했는데 이미 대기손님들이 상당히 많았습니다. 2층에 대기공간이 마련되어 있었지만 공간이 크진 않아서 차에서 기다리다가 들어갔습니다.

When I visited on the weekend, there were already quite a few waiting customers. Although there was a waiting area on the second floor, it was not very spacious, so I ended up waiting in my car before going inside.


대기석-의자들

대기석이 사진처럼 있고 반대편에도 마련되어 있지만 주말에는 대기손님을 다 수용 못할 정도로 손님이 많았습니다. 이 정도로 많이 찾는 곳인 줄은 몰랐네요!

there were waiting seats like the picture and also on the opposite side, but on weekends, there were so many customers that they couldn't accommodate all the waiting guests. I didn't realize that it was such a popular place.

4. 음식 사진 및 솔직한 후기

겉절이-김치-단무지

먼저 나온 밑반찬입니다. 반찬은 저렇게 두 가지로 단출하게 나옵니다. 그리고 김치가 정말 맛있습니다. 맛있는 겉절이 김치인데 간도 잘 맞고 식감도 아삭아삭합니다.

here is the first side dish that comes out. the side dishes are simple, as you can see, there are only two. And the kimchi is really delicious. it's a tasty salted napa cabbage kimchi that is well seasoned and has a crisp texture.

만두전골만두전골-안에-재료들

드디어 나온 만두전골입니다. 버섯과 야채 그리고 호박까지 푸짐한 양입니다. 1인분이 만두 4개씩입니다. 만두가 크고 종류는 김치만두입니다. 이곳의 메뉴는 만두전골과 손만두 두 가지이고 만두사리와 칼국수 사리를 추가로 주문할 수 있습니다. 

Here is the long-awaited mandu hot pot. It comes with generous portions of mushrooms, vegetables, and squash. Each serving includes four large dumplings, all of which are kimchi dumplings. The menu at this place offers only two options: mandu hot pot and handmade dumplings, and you can also order additional mandu or kalguksu noodle(chopped noodle)

손만두찜칼국수-면과-손만두

주문한 손만두와 기본으로 나오는 칼국수 사리입니다. 만두자체가 간도 세지 않고 김치맛과 고기맛이 잘 어우러져 개성손만두의 맛을 잘 살린 것 같습니다. 

These are the ordered handmade dumplings and the complimentary serving of hand-made chopped noodles. The dumplings have a balanced flavor of kimchi and meat without being too salty, which showcases the distinctive taste of Ge-seong Sonmandu.

끓고있는-손만두전골칼국수면과-만두
맛있게 끓고 있는 만두전골 그리고 칼국수 사리

푸짐한 만두전골이 끓기 시작하고 먼저 만두부터 건저 먹는 게 좋습니다. 너무 오래 끓이면 만두가 터질 수 있습니다. 그러고 나서 야채가 익으면 건저 먹도록 합니다. 국물이 굉장히 맑아서 조금 심심하지 않을까 했는데 국물맛이 정말 깊고 향이 진합니다. 정확히는 모르겠지만 황태 같은 생선으로 기본육수를 낸 것 같은 느낌이고 버섯향도 느껴집니다. 국물맛이 너무 좋았습니다.

When the dumpling hot pot starts boiling, it's best to eat the dumplings first as they can burst if boiled for too long. Then, once the vegetables are cooked, you can enjoy them as well. Despite its clear appearance, the broth has a deep and rich flavor with a distinct aroma, almost as if it were made with a fish broth like hwangtae (dried pollack), and you can also taste the mushroom flavor. The broth's taste is exceptional, and it's not at all bland.

육수가 심심해서 칼국수를 넣고 끓여야지 맛이 진해지면서 더 맛있어진다는 평을 봤는데 저는 그냥 기본육수 맛이 훨씬 좋았습니다. 맑은데 깊은 맛이 납니다. 그리고 칼국수 면도 탄탄해서 쉽게 불지 않고 쫀득한 면발이라 좋았습니다. 정말 제대로 된 만두전골을 원하신다면  인천에서 만두전골 맛집으로 이미 유명한 개성손만두 학익동 지점을 추천합니다.

I personally found the basic broth flavor to be much better than adding noodles to make it more flavorful, which some people recommend. The broth is clear but has a deep flavor. Also, the texture of the noodles in the kalguksu (knife-cut noodles) was firm and chewy, which I liked." If you want a proper and delicious mandu (dumpling) hot pot, I recommend the Hakikdong branch of Gaeseong Sonmandu, which is already a famous mandu hot pot restaurant in Incheon.

◎ 전체적인 평

우선 음식의 맛 자체가 너무 좋았습니다. 자극적이지  않으면서도 심심하지 않은 깊은 육수의 맛과 손만두의 진수를 느낄 수 있었습니다. 그리고 직원분들도 친절해서 수시로 돌아다니며 반찬과 육수를 리필해 주었습니다. 작지만 이런 서비스가 많은 단골손님들을 끌어모으는 것 같습니다. 단점이라면 주차공간이 따로 없다는 점입니다. 이것만 빼면 전체적으로 만족스러운 개성손만두 학익점이었습니다.

the taste of the food was absolutely amazing. the broth had a deep flavor that wasn't too overpowering, and thedumplings themselves were delicious. the staff was also very friendly and attentive, refilling our side dishes and broth frequently customers coming back. overall, the only downside is the lack of parking. Despite this, l was very satisfied with my experience at the Hakikdong location of Ge-seong Sonmandu.

반응형